Blogg

Tränar du dig frisk, eller sjuk?

10 maj 2014

Vi pratar gärna om träning i generella ordalag och tar liksom för givet att det är bra att träna och att det leder till bättrad hälsa.
Men hur kan vi veta det?,,,, Det kan vi naturligtvis inte!
Vid mina arbeten som görs mot företag har jag haft möjlighet att föra ett samtal kring träning och dess verkan på vår hälsa.
“Vad berättigar en så osäker investering som friskvårdsbidrag” brukar vara en huvudvärksfråga.

Jag vill hävda att friskvårdsbidraget för många företag är ett sätt att köpa sig fri från sitt ansvar. Företaget har oftast ingen som helst aning om vad som händer med investeringen,,,, om det ens används av bidragstagaren och inte dennes barn eller kompisar.
Och om nu bidragstagaren verkligen nyttjar pengarna och köper ett träningskort vet företaget inte om det nyttjas / hur det nyttjas. Alltså är friskvårdsbidraget ett system och en “investering” som är gammalt och förlegat, den bör göras om.

Jag har fått möjlighet att blicka in i ett stort företag och dess kostnad för sjukfrånvaro,,, det är sjuka pengar det handlar om. De lägger miljoner där de anställda får förutsättningar att träna sig friska och de betalar än mer miljoner när de anställda blir sjuka,,, galet mycket pengar som flummas runt på ett konto som ingen egentligen har kontroll på.

Har “spanat runt” på hur friskvårdsföretag försöker häva blödningen på företag. Slår mig, rätt eller fel, att vi använder fel verktyg. Vi använder träning som används inom idrotten, vi skapar olika skattesystem som ska hotifiera till friskvård, vilket förmodligen bara ökar sjuknärvaron. Vi pratar allt mer om vikten av att äta rätt, inte röka, rörelse och så vidare, VAD ÄR NYTT!

På företag sitter anställda och pressar i sig “Nyttig” mat men mår inte bättre för det, de ränner runt på gym och gymping men känner ingen glädje. Glöm inte att vi aldrig förr haft så många gym, träningskoncept, tränare, bloggar med mera,,, heller aldrig haft så stora passivitetsrelaterade hälsoproblem såväl fysiskt som mentalt.

Nu har jag möjlighet att lägga Moveoofilosofin i en beprövad arbetsmodell där ledare skapas. Om kärlek uppstår mellan filosofi och metod tror jag att vi inom kort kommer uppnå fantastiska resultat och skapa lust samtidigt som vi skapar friskhet på jobbet.

Blir det som jag tror lär jag skriva mer om projektet, går det åt skogen delar jag med mig av det också, alltid kan man lära sig något.

Inga kommentarer

Dela din åsikt

Kommentera

Vad vi gör?

Kul att du är nyfiken på oss!

Vår huvudsakliga fokus ligger på att skapa träningskoncept, utbildningar och event. Vi älskar att föreläsa och delta i olika projekt som berör framtidens träning och hälsa. Våra kunder kommer från många olika områden...

Läs mer

José Nuñez Blogg

- José Nuñez

Jag har skrivit om det förr och jag skriver om det igen! Träning leder inte automatiskt till bättre hälsa, snarar tvärt om. Just nu har jag anledning ...

- José Nuñez

Sitter i arbete med olika föreläsningsprojekt och hamnar konstant i frågor kring vår själ. Den anses vara djup och den är inte helt lätt att förstå si ...

- José Nuñez

Kan inte låta bli att än en gång väsnas kring ämnet som är så tabubelagt och svårdiskuterat. Säger man fel sak vid fel tillfälle riskerar man att bli ...

Ladda ner Moveoo-Appen!

Trainingcamps 2015

Boka någon av vårens resor med vår kod och få rabatt!
Missa inte våra speciella Moveooveckor v:17+18

Läs mer

Missa inte vårt nyhetsbrev!

E-postadress
fornamn
efternamn
foretag

© 2020 Bodies In Motion – Back to function.