Blogg

Framtidens instruktör- så jobbar vi om 5-10 år

02 september 2014

Vad kommer att krävas av en instruktör i framtiden och vad avgör vilka som kommer att lyckas bäst?

Ledarskapsskribenten Rick Smith ger sin syn på framtidens chef i en intressant artikel i Forbes Magazine. ”Planering kommer att ersättas av intelligent reaktion”, skriver han bland annat.

Jag tror han berör ett område som även är intressant för oss som driver anläggningar. För att bemästra det “kaos” som råder i vårt informationssamhälle krävs nya tag för att nå ut och för att göra skillnad för mottagaren.

Eftersom en del av min verksamhet ligger i utvecklingen av gruppträningen och utveckling av instruktörer ser jag här stora möjligheter.

Jag tror att vår verksamhet skulle utvecklas om våra gruppledare utvecklades i sitt sätt att leda människorna i gruppen. När jag idag utvärderar instruktörer och anläggningars gruppträning ser jag väldigt mycket metodorienterat tänk där musik och koreografi dominerar. Instruktören hamnar lätt i fokus efter som “följa john” principen råder. Vissa är bundna i ett MC Donald likt recept där allt skall göras efter manual. Under dessa förutsättningar är instruktören bakgrunden och det är svårt att påverka individen i gruppen.

I artikeln ger Rick Smith sin syn på hur för hur en chef bör leda och vad som kommer att krävas från den. Bland annat menar Rick han att framtidens företagsledare kommer att behöva bemästra ”kaoset”. Dagens jakt på att identifiera marknaden och handla därefter kommer att bytas ut mot att i stället sträva efter att vara så snabbfotad som möjligt. ”Planering kommer att ersättas av intelligent reaktion”, skriver han.

Jag tror att vi i framtiden skulle må bra av en gruppträning som berör och skapar intryck som man tar med sig i livet, inte bara effektiv träning för stunden. Jag tror att kraven på gruppinstruktörer ändras. I framtiden söker vi instruktörer som kan jobba med lägre volym och då föra ut ett budskap. Vi vill ha instruktörer som kan läsa av individerna i gruppen och just behandla dem som unika individer. Metoderna som instruktörerna använder (koncepten) måste bli mer tillåtande så att instruktörerna har möjlighet att jobba “snabbfotat” och att anpassa under passets gång.

Läs artikeln

Inga kommentarer

Dela din åsikt

Kommentera

Vad vi gör?

Kul att du är nyfiken på oss!

Vår huvudsakliga fokus ligger på att skapa träningskoncept, utbildningar och event. Vi älskar att föreläsa och delta i olika projekt som berör framtidens träning och hälsa. Våra kunder kommer från många olika områden...

Läs mer

José Nuñez Blogg

- José Nuñez

Jag har skrivit om det förr och jag skriver om det igen! Träning leder inte automatiskt till bättre hälsa, snarar tvärt om. Just nu har jag anledning ...

- José Nuñez

Sitter i arbete med olika föreläsningsprojekt och hamnar konstant i frågor kring vår själ. Den anses vara djup och den är inte helt lätt att förstå si ...

- José Nuñez

Kan inte låta bli att än en gång väsnas kring ämnet som är så tabubelagt och svårdiskuterat. Säger man fel sak vid fel tillfälle riskerar man att bli ...

Ladda ner Moveoo-Appen!

Trainingcamps 2015

Boka någon av vårens resor med vår kod och få rabatt!
Missa inte våra speciella Moveooveckor v:17+18

Läs mer

Missa inte vårt nyhetsbrev!

E-postadress
fornamn
efternamn
foretag

© 2019 Bodies In Motion – Back to function.